Nieuwjaarswensen

Ik wens jullie allen een fijn en gezond 2018! Op school zullen we dit jaar nog veel bijleren en maken we ook nog tijd voor wat cultuur, sport en spel.

We verwelkomen ook een nieuw vriendje in onze klas: David. We hopen dat hij zich snel thuis voelt bij ons en dat we samen fijn kunnen spelen en plezier maken.

Tijdens de vakantie mochten Ibadet en Dylano hun verjaardagskaarsjes uitblazen. Hieperdepiep hoera! We vieren hun verjaardag ook in de klas. We zullen woensdag ook uit volle borst zingen voor David, dan wordt hij 7 jaar. Hoera!

We werken momenteel rond het thema 'winter:' vogels in de winter, winterkledij, het weer in de winter, warme en koude kleuren, proefjes met ijs. Als het thema gedaan is, kunnen jullie onze ontdekkingen zien in het fotoboek.

 

DECEMBER 2017

December was een feestmaand, eerst vierden we het feest van Sinterklaas en daarna telden we af naar Kerstmis en nieuwjaar. Op de foto's in het fotoboek kan je meegenieten.

Deze maand schreven we ook onze nieuwjaarsbrieven! Onze kapoenen deden het super. Vier maand geleden hadden we nog nooit van schrijfletters gehoord en nu schrijven we zelf een heuse brief, dat is toch fantastisch! 

 

november

Na de herfstvakantie vlogen we er weer volop in.

In het fotoboek vinden jullie vooral foto's van het thema 'Sint' en van het bezoek van Sint en zijn Pieten aan onze school. Deze maand was het ook voorleesweek. Bedankt aan de mama's en oma die ons trakteerden op een verhaal! We hebben ervan genoten! 

Na de herfstvakantie startte ook de fluo-actie. Zichtbaarheid in het verkeer is o zo belangrijk. Daarom willen we alle kinderen stimuleren om een fluohesje te dragen. In de klas kunnen de kinderen wekelijks (individueel) een sticker verdienen. Er is ook een klassencompetitie. Hierbij worden de klassen die de actie het best opvolgen beloond, zij ontvangen een wisselbeker. Vergeet dus zeker jullie fluohesje niet!

Oktober

Oktober was een goed gevulde maand. De foto's staan al een hele poos online, maar het bijhorende verslagje was aan mijn aandacht ontglipt. Bij deze zet ik dit volledig recht.

- thema gaatjes: kijken door gaatjes, gaatjes maken, gaatjes in ons lichaam (we staan even langer stil bij onze tanden), ook de ideale gelegenheid om knopen te maken 

- We zongen in oktober ook uit volle borst voor Yenthe en Uchenna, zij waren deze maand jarig. Nog een dikke proficiat!

- Tijdens de klasdoorbrekende activiteit met het 2de leerjaar werden er nog meer gruffalo's getekend. Ik heb echt mooie creaties gezien!

- We gingen op sportdag. De ene leuke activiteit volgde op de andere. Beweging en sport à volonté. Een superleuke voormiddag!

- We gingen op ontdekking in het bos. Onze kinderen waren echte speurneuzen: noten en paddenstoelen zoeken, een ware klopjacht op kriebeldieren en natuurlijk ook heerlijk ravotten. Aansluitend volgde ook het thema 'de herfst' in de klas. 

- Deze maand stonden we ook extra stil bij het spelen als vrienden. Onder het motto 'ik en jij, samen blij!' werkten we rond samen spelen, niemand uitsluiten en leerden we manieren om ruzies op te lossen. We zullen geregeld teruggrijpen naar de dingen die we deze week leerden. 

september

Onze eerste maand zit er al bijna op... Onze kapoenen zijn de klas, de juf en de nieuwe vrienden al goed gewoon. Tijdens de lessen zie ik dan ook 14 enthousiaste kinderen, klaar om weer nieuwe dingen te leren en te ontdekken. En ja hoor, er kan ook al spelend geleerd worden :) .

Neem zeker een kijkje in het fotoboek, dan ontdek je wat we allemaal deden.

- p/meterschap met het zesde leerjaar

- het thema welkom: We gingen op bezoek in de verschillende klassen, we ontdekten het schoolmateriaal, we bouwden onze klas na in het klein (een maquette) en deden hierop enkele oriëntatieoefeningen. 

- er was de strapdag (sorry, hiervan heb ik geen foto's)

- Tweewekelijks werken klasdoorbrekend met de eerste graad. De kinderen van 1 en 2 worden herverdeeld in 3 groepen. Via een doorschuifsysteem zullen de kinderen de ene week zingen, de andere week grimeren en dan ook nog schrijfdansen. In ons fotoboek vinden jullie de foto's van de schrijfdans: we schrijfdansen 'de gruffalo'.

- Ook in klasverband deden we al twee keer schrijfdans. 

Veel kijkplezier! 

София Дървен материал цени

София Дъски цена