201711 aardappelsoep

Dit jaar reeds ons tweede prachtige theaterstuk achter de kiezen.  Ditmaal ontvingen we de mensen op school met hun mobiele keuken.  Een actueel stuk, in het kader van herdenking rond de oorlog... ge hadt erbij moeten zijn 

http://www.laika.be/NL/aardappelsoep

Enne... sommige kinderen hebben van de heerlijke soep geproefd, anderen gesmuld.  Het recept van deze heerlijke soep (helaas zonder de aardappelen, maar dat moet je maar eens vragen hoe dat komt) heeft je zoon of dochter meegekregen naar huis op de achterkant van de folder. 

Wie Sonja wil zien, kijkt misschien beter even op bovenstaande website.  Wij hebben teveel genoten van het moment, dan is er geen tijd om foto's te maken natuurlijk.  

 

201710 WO I project scholengemeenschap

Via de scholengemeenschap namen we deel aan onderstaand project.  Voor wie meer wil weten, zie bijgevoegde link.  Je kan ook de land art installatie gaan bekijken : Op vrijdag 30 maart 2018 opent de land-artinstallatie voor het publiek. Het programma van dit openingsweekend leest u vanaf maart 2018 op de website. Op het domein vinden dan diverse activiteiten plaats in lijn met de visie en missie van het project.

http://www.comingworldrememberme.be/

De teller staat op 552.000 beeldjes (waarvan wij er dus ook maakten!!!)

 

Ondertussen zijn er al 552.000 beeldjes klaar voor onze land art installatie. De karavaan met mobiele ateliers trekt de komende maanden opnieuw het land door en ook in onze vaste ateliers in Ieper en Nieuwpoort is het gezellig druk. Maak jij ook graag nog een van de allerlaatste beeldjes? Dat kan nog tot eind maart 2018.

201710 fietsbanden herstellen

Een techniekatelier op de speelplaats: herstellen van een fietsband.  

Met dank aan fijne, helpende handen, joepie!!!!! 

201709 strapdag

In september houden we onze jaarlijkse strapdag.  Stappen en trappen, zo veilig mogelijk.  Dit jaar met een gekke hoed of helm om dat nog eens extra in de kijker te zetten.  Uiteraard met fluovest aan! 

Proficiat aan de mooie knutselaars. 

Vanaf de herfstvakantie: fluohesje standaard over de jas aantrekken

Het nut van een fluovestje in cijfers

(Bron VAB)

De wetgevingen omtrent fluovestjes komen niet zomaar uit de lucht gevallen. Enkele eenvoudige cijfers tonen aan waarom een fluovestje LEVENSNOODZAKELIJK is!

Bij het dragen van donker gekleurde kleding wordt u pas opgemerkt in de lichten van aankomend verkeer op een afstand van 20m. Dit is niet alleen beangstigend, maar ook levensbedreigend! Deze afstand is gemeten bij optimale omstandigheden (weersomstandigheden, maar ook alertheid en optimaal zicht van de bestuurder), bij minder ideale omstandigheden wordt deze afstand alleen maar groter.

Bij droge weersomstandigheden/wegdek heeft een gewone personenwagen die rijdt met een snelheid van 50km/u al 34,90 meter nodig om te stoppen (bij een normale reactiesnelheid van 1 seconde en normale slijtage van de banden).

Dus zelfs in de meest ideale omstandigheden, komt eender welke bestuurder rijdend aan een snelheid van amper 50 km/u, minstens 14,90 meter tekort om tijdig te stoppen!!!

Maar ook als u licht gekleurde kleding draagt geeft u een bestuurder niet de nodige mogelijkheid uw op te merken en te stoppen. U wordt opgemerkt op een afstand van 50m (opnieuw in dezelfde optimale omstandigheden als bovenstaand voorbeeld). Vanaf een snelheid van 70km/u is ook dit niet voldoende, laat staan als het regent, mistig is, ...

Enkel indien u een fluovestje draagt (die voldoen aan de Europese EN471 en EN1150 norm) geeft u bestuurders de kans tijdig te stoppen. Dit dankzij een verhoogde zichtbaarheid van 600 (zeshonderd!!) procent! U (de reflecterende strepen van het fluojasje) wordt namelijk reeds opgemerkt op een afstand van 120meter!

Met een fluovestje val je zelfs bij wagens rijdend aan hoge snelheid voldoende op voor de bestuurder, zodat zij de kans krijgen te stoppen en/of u te ontwijken!

SnelheidRemafstandZichtbaarheid kleding
50 km/u 34,90 m donkere kleding 20 m
70 km/u 56,70 m lichte kleding 50 m
90 km/u 83,05 m fluo kleding 120 m
120 km/u 130,96 m  

 

201709 verkiezingen leerlingenraad

Het was hier heeeeel stil op onze site, dus: tijd voor actie.  In de map met dezelfde naam kunt u in het fotoalbum wat foto's terugvinden van onze echte verkiezingen.  Vanaf het vierde leerjaar mag je jezelf kandidaat stellen voor de leerlingenraad.  We voeren campagne, hangen affiches op en proberen elkaar net niet om te kopen ;-) Net echt dus!  Ook de verkiezing zelf, inclusief rode stift gebeurt in een stemhokje, met vooritters en bijzitters, stembureau en telbureau.  Elk jaar weer spannend, elk jaar weer wat teleurstelling.  Gelukkig is er in onze klas een ideeënbus gezet, want veel kandidaten hadden topvoorstellen.  Onze verkozenen (Ward en Lander) volgen dit op de voet op.  Man, die twee kunnen het veel te goed uitleggen.... Nu ik eraan denk.  In deze klas kunnen ze het allemaal nogal goed uitleggen....

София Дървен материал цени

София Дъски цена